Prohledat tento blog

úterý 14. ledna 2014

Zakažte dětem počítač. Vyrůstá z nich nový Breivik!

Klídek, je to blbost. Ale vůbec bych se nedivil, kdyby takto zněl titulek některého z příštích vydání bulvárních plátků.
K závislosti na hraní videoher málokdo přistoupí seriózně, stejně tak k fenoménu hraní obecně. Nevím, čím to. Že by strach z neznámého? U mě tedy rozhodně ne, protože jsem si sám "slabší" závislostí na hraní prošel. Záměrně píšu slabší, protože byla nesrovnatelná se závislostí mého respondenta.
Respondenta bohužel, stejně jako kolegové, jmenovat nemohu. Říkáte si proč? Odpověď je jasná, kvůli stigmatizování hráčů. Po některých reportážích bulvární televize Nova, bych byl raději považován za závislého na heroinu, než se přiznal, že jsem hráčem.
Zkusili jste si představit, jak můj respondent, který dříve hrál i několik dní v kuse, vypadá? Není tlustý, nemá mastné vlasy, nezajímá ho programování, je plně samostatný a žije spokojený život se svojí přítelkyní. Neřekli byste to do něj. Byly ale doby, kdy se závislost velmi negativně podepisovala na jeho životě. Více se dozvíte v připravovaném rozhovoru.
Rozhovorem to ale nekončí! Sledujte www.munimedia.cz

Tomáš Šugár - autor je redaktorem videoherního magazínu

Žádné komentáře:

Okomentovat