Prohledat tento blog

pondělí 20. ledna 2014

Závislost na videohrách: První část ještě dnes. V druhé budeme interaktivní

Původně jsem měl naplánováno rozhovor vypustit na světlo světa už před víkendem. Bohužel čas je drahý a respondent měl pracovní povinnosti, proto musel rozhovor odložit. Využil jsem příležitosti si téma více nechat rozležet a popřemýšlet, co by se dalo udělat lépe. Prozradím vám tedy, co jsem nachystal.
V první části, která vyjde dnes, je to úplně normální rozhovor. Znáte ale takový ten pocit při čtení rozhovorů, že se autor nezeptal na něco, co by vás v tu chvíli zajímalo? Tomu jsem chtěl předejít, proto jsem zkusil zkombinovat tuto klasickou formu rozhovoru s online rozhovorem. Celé to spočívá v tom, že v druhé části rozhovoru bude respondent odpovídat na vaše otázky.
Je to takový hokus pokus. Čeho se bojím je, že máme příliš malou čtenost na to, aby se otázek sešlo dostatek. Třeba vás to prostě nebude zajímat.
Oproti běžnému online rozhovoru má tato forma výhodu, že jí předchází klasícký rozhovor. Lidé se tak mohou ptát na konkrétní věci. To bylo doposud prakticky nemožné u mediálně neznámých respondentů. Jasně, zeptáte se na konkrétní věc u celebrity, ale těžko neznámého člověka.
Třešničkou na dortu by měla být infografika na téma hráčů a videoher, která bude přiložena k druhé části rozhovoru.



(Otázky pro druhou část rozhovoru posílejte na mail redakce @neogamer.cz, nebo pište do komentářů na blogu, pod facebookovým příspěvkem, nebo přímo na Munimedia)

1 komentář:

  1. 1) Jaké jsou časté příznaky závislosti na hrách? Lze závislého jedince identifikovat ve společnosti?

    2) Kolik závislých je v České republice?

    3) Jakým způsobem se závislost léčí?

    4) Lze u vyléčených lidí z herní závislosti spatřovat určitou recidivu jako to bývá u jiných závislostí? Kolik procent vyléčených se ke své závislosti vrátí?

    5) Kolik je v České republice léčeben pro tuto formu závislosti?

    OdpovědětVymazat