Prohledat tento blog

pátek 17. ledna 2014

Je závislost na vzhledu ještě závislost?

Dá se to vůbec považovat za závislost nebo už je to standard, který bereme jako samozřejmost? Už jsme si zvykli na to, vstát ráno dřív, abychom se stihli náležitě upravit a neděsili lidi na ulici svým vzezřením.
Toto téma mě zaujalo, protože si myslím, že vzhled je dnes považovaný za to nejdůležitější na člověku. Hlavně na ženách. S líčením začínají čím dál mladší dívky na základních školách. Málokterá žena dnes vyrazí do ulic nenalíčená. Dá si alespoň řasenku, aby zvýraznila něco ze své tváře. Některé více a některé decentně, že to na nich ani nepoznáte. Jsou ženy, které ani jejich partneři neuvidí nenalíčené, protože si nepřipadají tak dokonalé, aby se před nimi mohly ukazovat „nahé“
Jsme na tom závislé skoro všechny a ani si to neuvědomujeme, je to pro nás naprostá samozřejmost. Jako si nezapomene klíče, tak se většina z nás nezapomene ani namalovat. Znám takové, které kvůli tomu vstávají i o hodinu dřív. Protože než se nalíčí, upraví si vlasy, tak to chvíli trvá a potom se ještě třikrát převléknou, než jsou spokojené. 



                                                         Klasická výbava?

Moje kamarádka Zuzka, se kterou jsem to zpracovala je takovým příkladem. Líčí se již od základní školy, sotva jsme přišly na druhý stupeň. A pořád se jí to drží, i když ona je ten typ, který to zrovna nepotřebuje. Nicméně každodenním opakováním se ji z toho stal zvyk, kterého se už nemůže a ani nechce zbavit. A takových jako Zuzka jsou spousty.
Může to být dáno tím, že na nás ze všech stran útočí reklamy na kosmetiku nebo oblečení, bez kterého se podle nich nemůžeme zkrátka obejít. Zejména mladé dívky jsou snadno ovlivnitelné.
   Často se stává, že soudíme lidi spíš podle toho, jak vypadají, co mají na sobě, než podle toho jací jsou. Alespoň než je poznáme. Rozhovor na toto téma již 29. ledna na www.munimedia.cz.
Sledovat nás můžete také na Facebooku.

Žádné komentáře:

Okomentovat